Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2016

Αγωνία για τους μισθούς και τις συντάξεις των Στρατιωτικών

Καμμένος: «Όχι νέες περικοπές»

Την Πύλη του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε χθες το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον επικεφαλής των οικονομικών θεμάτων του υπουργείου.
Υπήρξε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το μισθολόγιο των Στρατιωτικών και τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες που αξιώνουν οι δανειστές.

Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται ότι είπε στον κ. Τσίπρα ότι νέες περικοπές στις αποδοχές των στρατιωτικών δεν μπορούν να γίνουν, παρουσιάζοντας μάλιστα και στοιχεία για τις μειώσεις που έχουν υποστεί στα χρόνια των Μνημονίων τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατανόηση

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, έδειξε κατανόηση, αλλά, την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών, κατ’ απαίτηση και των δανειστών, θέλει να καταργηθεί το μέτρο της «προσωπικής διαφοράς», κάτι που θα οδηγούσε σε νέο «μαχαίρι» στις αποδοχές των στελεχών ΕΔ-ΣΑ (το ειδικό μισθολόγιο δεν αφορά μόνο τους Στρατιωτικούς, αλλά και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας), αλλά και στις συντάξεις.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, από την πλευρά του, προτείνει ισοδύναμα μέτρα και μάλιστα τα έχει καταθέσει στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αποφευχθεί νέο πλήγμα στα οικονομικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και, κατά συνέπεια, στο ηθικό του Στρατεύματος, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ /staratalogia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.