Δευτέρα, Οκτωβρίου 13, 2014

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ-ΛΤΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 15η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 7μ.μ. στο ΚΑΠΗ του Αγ. Τρύφωνα (Κ. ΑΘΑΝΑΤΟΥ & ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ)


ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΤΩΡΑ!

ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ 

 ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ!

·      Το χαράτσι μονιμοποιήθηκε, μετονομάστηκε σε ΕΝΦΙΑ και επεκτάθηκε ακόμα και στα χωράφια και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
·      Η αύξηση των φόρων των ακινήτων ανέρχεται στο 700%. Το 2010 οι φόροι ήταν 0,487 δισ. €, ενώ το 2013 επιδιώκουν να εισπράξουν 3,5 δισ. €.

Κι όλα αυτά ενώ :
·      Το ΕΕΤΗΔΕ και το ΕΕΤΑ μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ δεν μπορέσαμε να το πληρώσουμε 1.6 εκατομμύρια νοικοκυριά.
·      Το Μάιο του 2014 οι άνεργοι έφτασαν το 27,8% πλησιάζοντας το 1,5 εκατομμύριο και με την ανεργία να θερίζει τους νέους και τις μεγαλύτερες ηλικίες.
·      Τα χρέη των ιδιωτικών νοικοκυριών εκτινάχθηκαν .
Μέχρι στιγμής:
υποβλήθηκαν πάνω από 50.000 ενδικοφανείς προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ 
1.000.000 φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει την πρώτη δόση

Η συνέχιση της συγκυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα  και τους ανθρώπους της εργασίας και ωφελεί απεριόριστα τις δυνάμεις του πλούτου, της διαπλοκής και του μνημονίου.

Και όλα αυτά γιατί ;
·      Για να εισπράξουν οι τοκογλύφοι δανειστές (ΕΚΤ, ΔΝΤ, επενδυτικά κεφάλαια, ξένες τράπεζες),  31 δισ. € μόνο το 2014 και για να ενισχυθούν οι τράπεζες που έχουν ήδη πάρει πάνω από 250 δισ. € τα τελευταία 2,5 χρόνια.
·      Για να χτυπηθεί  το στοιχειώδες δικαίωμα στη στέγαση καθιερώνοντας ενοίκιο για το ίδιο μας το σπίτι.
·      Για να διευκολυνθεί το σχέδιο για τη συγκέντρωση της γης και των ακινήτων, στους λίγους, στα διαπλεκόμενα κοράκια των real estate και των distress funds, που ήδη ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται και απαιτούν μαζί με την Ε.Ε. την άρση ακόμα και της λειψής προστασίας της α’ κατοικίας από πλειστηριασμούς και την εκποίησή της στο 1/3 της αντικειμενικής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
·      Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Καμιά φορολόγηση της λαϊκής κατοικίας.
·      Διαγραφή των χρεών για τα χαράτσια.
·      Πλήρης προστασία του δικαιώματος στην ιδιοκατοίκηση για τα λαϊκά στρώματα.
·      Η φορολόγηση να προκύπτει με βάση το ΜΗΝΙΑΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ του νοικοκυριού αφού αφαιρεθούν το ενοίκιο ή το δάνειο του στεγαστικού και η ιατροφαρμακευτική δαπάνη βαρέως ασθενών.
·      Αφορολόγητο το εισόδημα μέχρι το όριο της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Κανενός είδους φορολόγηση κάτω από αυτό το όριο. Να καταργηθεί το τεκμήριο διαβίωσης για τη φορολόγηση άνεργων και χαμηλών εισοδημάτων.
·      Όχι στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις μισθών και συντάξεων και στις κατασχέσεις περιουσίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για χρέη σε δήμους-κράτος.
·      ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ή ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ χωρίς προσαυξήσεις μέχρι οι υπόχρεοι να βρεθούν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση.
·      Να αντιστραφεί ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της άμεσης φορολογίας και οι χαμηλοί συντελεστές για τα μεγάλα εισοδήματα φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.
·      Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο κα η μεγάλη ακίνητη περιουσία με βάση πραγματικές αντικειμενικές αξίες. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, της εκκλησίας, των βιομήχανων, τραπεζών και των κάθε λογής «επενδυτών».
·      Να σταματήσουν οι ενισχύσεις των τραπεζών και η πληρωμή στους τοκογλύφους δανειστές.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, στις 7 μ. μ.
στο ΚΑΠΗ του Αγ. Τρύφωνα (Κ. ΑΘΑΝΑΤΟΥ & ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ)

Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας Ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές
Τηλ.: 6945754555, 6946505419, 6936838922

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.