Τετάρτη, Οκτωβρίου 15, 2014

Συμφωνία Τσίπρα- Καμμένου για "κόκκινα" δάνεια και προεδρική εκλογή

  Συμφωνία για "κόκκινα" δάνεια και προεδρική εκλογή

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την πρόταση νόμου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα "κόκκινα" δάνεια δημοσιοποίησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά την ωριαία κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο. Ο οποίος, από την πλευρά του, επανέλαβε την απόφαση του κόμματός του να μην υπερψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία των δύο κομμάτων παρέπεμψε στην ψήφο του ελληνικού λαού.

Θέμα της συνάντησης ήταν η πρόταση των ΑΝ.ΕΛΛ. για τα "κόκκινα" δάνεια, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπογραμμίζει πως «η πρόταση αυτή βρίσκεται σε παράλληλο μήκος κύματος και με τις δικές μας προγραμματικές επεξεργασίες, έτσι όπως τις παρουσιάσαμε άλλωστε και στη ΔΕΘ» και «προφανώς υπάρχουν πολλά κοινά σημεία, και πτυχές όμως όπου έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις», ωστόσο «συμφωνήσαμε, στον βαθμό που ο πρόεδρος της Βουλής φέρει την πρόταση νόμου στην ολομέλεια, να την υπερψηφίσουμε». «Είναι πολύ σημαντικό που αυτή η πρόταση γίνεται δεκτή από την αξιωματική αντιπολίτευση», ανταπάντησε ο Π. Καμμένος.
Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν «πάνω στα αναγκαία βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και στην αναγκαία σύγκλιση απόψεων διαφορετικών δυνάμεων, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του Μνημονίου άμεσα και να προχωρήσουμε στην ανόρθωση της οικονομίας, στην επανεκκίνηση της οικονομίας, κυρίως στηρίζοντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νοικοκυριά, αλλά και τους χιλιάδες, εκατομμύρια συμπολίτες μας που με βάση και τα τελευταία στατιστικά στοιχεία βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας» τόνισε και κατέληξε: «Και βεβαίως θα πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη προκειμένου να αντιστρέψουμε αυτή τη δραματική εικόνα για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας».
Σε ερώτημα για μελλοντική κυβερνητική συνεργασία των δύο κομμάτων, ο Π. Καμμένος παρέπεμψε στις αποφάσεις του ελληνικού λαού, ενώ σε άλλο ερώτημα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας παρατήρησε πως αυτό είναι θέμα της... επόμενης ημέρας των εκλογών, καθώς «η απόφαση είναι να μην στηρίξουμε τη σημερινή κυβέρνηση με την εκλογή ενός Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος το μόνο που θα κάνει είναι να παρατείνει τη ζωή αυτής της απερχόμενης κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.