Πέμπτη, Οκτωβρίου 16, 2014

Στον γκρεμό μας πέταξαν ντόπιοι και ξένοι- Μέρκελ,Λαγκάρντ και Τοκογλύφοι μας χρεοκόπησαν!

 Στον γκρεμό μας πέταξαν ντόπιοι και ξένοι

Το επικοινωνιακο πυροτέχνημα Βενιζέλου - Σαμαρά, για έξοδο στις αγορές χωρίς προηγουμένως να εξασφαλίσουν τις στοιχειώδεις εγγυήσεις, οδήγησε στην ολοκληρωτική κατάρρευση του χρηματιστηρίου, την εκτίναξη των σπρεντ σε επίπεδα χρεοκοπίας, φέροντας για μια ακόμα φορά τη χώρα μας στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος με τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες να προειδοποιούν για ευρωπαϊκή κρίση χρέους Νο 2 και να την χρεώνουν στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί ανήμπορη την οικονομία να βουλιάζει, αδυνατεί να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την αντιστροφή του κλίματος και επιχειρεί να διαχειριστεί μια μείζονα κρίση με όρους καθαρά επικοινωνιακούς, κατηγορώντας τον… ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν βρίσκεται πίσω από παιχνίδια, αποσταθεροποίησης και ανωμαλίας!
Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχασε μόνο τον έλεγχο της κατάστασης αλλά έχει απωλέσει και τη λογική! Είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ που αύριο θα είναι κυβέρνηση να θέλει να καταστραφεί εντελώς η οικονομία της χώρας;
Άλλωστε μέρες τώρα η κυβερνητική εκπρόσωπος  έχει γίνει ντουντούκα κινδυνολογίας με τις ανεπίτρεπτες και επικίνδυνες δηλώσεις της για… κλειστά ΑΤΜ που δεν θα έχουν μέσα λεφτά για τους Έλληνες, που δεν θα μπορούν να παίρνουν χρήματα αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην εναγώνια προσπάθειά της, να προκαλέσει φόβο στην κοινωνία, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έχει γίνει επικίνδυνη για το λαό και τη χώρα. Κορυφαίοι παράγοντες της δημόσιας ζωής και τραπεζίτες, προειδοποιούν ότι η ανευθυνότητα με την οποία κυβερνητικά στελέχη χειρίζονται κρίσιμα για την οικονομία ζητήματα, μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, οδηγώντας μάλιστα σε επικίνδυνες περιπέτειες τον τόπο.
Γιατί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διασωθεί προσωρινά στην εξουσία, θυσιάζεται η ίδια η οικονομία της χώρας. Οι πρακτικές της καμένης γης που ακολουθούν Σαμαράς και Βενιζέλος λίγο πριν παραδώσουν την εξουσία είναι πρωτόγνωρες στην ελληνική πολιτική σκηνή, όπως επίσης και η ακατάσχετη κινδυνολογία που καταστρέφει όλους τους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.
Το ερώτημα είναι αν αυτή η κυβέρνηση μπορεί να αντέξει μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πολιτικά είναι μετέωρη μετά το ναυάγιο της πολυδιαφημισμένης εξόδου στις αγορές. Γιατί με το σπρεντ να έχει αγγίξει σχεδόν το 8% ο δανεισμός είναι πλέον απαγορευτικός και σε περίπτωση που επιχειρηθεί θα καταλήξει σε… αυτοκτονία και άμεση χρεοκοπία.
Όλα δείχνουν ότι η Μέρκελ, η Λαγκάρντ και οι ξένοι τοκογλύφοι έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.
Τους θεωρούν ξοφλημένους και αναξιόπιστους γι΄ αυτό και οι αγορές που είναι συνδεδεμένες με τα ισχυρά συμφέροντα των Γερμανών και του ΔΝΤ τους έδωσαν τη χαριστική βολή.
Γιατί σε περίπτωση κατά την οποία η έξοδος από το μνημόνιο έστω και προσχηματική είχε συμφωνηθεί με την Μέρκελ και την Λαγκάρντ τότε το κλίμα στο χρηματιστήριο και την αγορά ομολόγων δεν θα είχαν καταρρεύσει. Χαρακτηριστικά, στην κατεύθυνση αυτή είναι και τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου καθώς και οι αναφορές των αμερικανικών και ευρωπαϊκών δικτύων. Το CNBC μιλάει για ευρωπαϊκή κρίση χρέους Νο 2 εξαιτίας της Ελλάδας, την οποία αποδίδει στη σπουδή της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις.
Το σύνολο των δημοσιευμάτων έχει κοινό σημείο αναφοράς την κυβερνητική πρωτοβουλία για έξοδο στις αγορές, ενώ διανθίζονται και με δόσεις πολιτικής αστάθειας που προκαλεί η θεαματική άνοδος των ποσοστών του Αλέξη Τσίπρα.
Πάντως οι αγορές, οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί θεωρούν τη σημερινή κυβέρνηση ξοφλημένη ενώ στο παρασκήνιο κύκλοι που συνδέονται με τα ξένα συμφέροντα άρχισαν να διακινούν σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης προκειμένου να ανακόψουν την πορεία του Αλέξη Τσίπρα προς την εξουσία.
Ο πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβει ότι μοναδική διέξοδος για να αντιμετωπίσει τις απειλές και τους εκβιασμούς των ξένων είναι η άμεση προσφυγή στις εκλογές και ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον Αλέξη.
Οι παράγοντες που επιχειρούν να στήσουν το κόλπο της δήθεν κυβέρνησης εθνικής ενότητας έχουν σκοπό να παγιδεύσουν τους βουλευτές και να μπλοκάρουν τις πολιτικές εξελίξεις. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι με το δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου στην κυβέρνηση που έχει χάσει κάθε λαϊκό έρεισμα και στερείται στοιχειώδους νομιμοποίησης η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας είναι αδύνατη.
Μάλιστα ανησυχούν ότι στο διάστημα μέχρι τον Μάρτιο η εκτίναξη των σπρεντ μπορεί να προκαλέσει νέο ζήτημα δημόσιου χρέους στην Ευρώπη με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Εκτιμούν ότι το σημερινό ετοιμόρροπο κυβερνητικό σχήμα δεν έχει διάρκεια ούτε μέχρι τον Μάρτιο και κάθε μέρα κινδυνεύει να καταρρεύσει. Εξάλλου αυτό δείχνει και ο πανικός των κυβερνητικών στελεχών που αντιδρούν σπασμωδικά αδυνατώντας να αρθρώσουν πολιτικό λόγο.
Στο μεταξύ ο Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου επιχείρησε να μεταθέσει τις ευθύνες για τη γενική κατάρρευση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε για δημιουργία κλίματος πολιτικής αστάθειας.
Στον Αντώνη Σαμαρά απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είπε ότι τα κυβερνητικά στελέχη είναι εκείνα που υπονομεύουν την οικονομία και τη χώρα, παραπέμποντας στις δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη για τα ΑΤΜ και του Άδωνι Γεωργιάδη που προέτρεπε δημόσια τον κόσμο να πάρει τις καταθέσεις από τις τράπεζες.
CNBC: Η Ελλάδα δείχνει ευρωπαϊκή κρίση Νο2
Οι ελληνικές μετοχές καταρρέουν και πάλι και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων εκτινάσσονται, καθώς οι ανησυχίες για την Ευρωζώνη επιστρέφουν για να τρομάξουν τους επενδυτές, αναφέρει το CNBC.
Μάλιστα, η Kathleen Brooks, αναλύτρια του Forex.com προειδοποιεί για πιθανή ευρωπαϊκή κρίση χρέους Νο2, καθώς η απόδοση του ελληνικού 10ετούς παραμένει πάνω από το 7%.
“Μία μεγάλη στροφή έχει γίνει τις τελευταίες 1-2 μέρες καθώς η Ελλάδα, για την οποία όλοι πίστευαν ότι ανάρρωνε, είδε τις αποδόσεις των ομολόγων της να περνούν ένα σημαντικό όριο. Εάν θυμηθείτε πριν από τρία χρόνια, όταν η ταλαιπωρημένη ευρωπαϊκή περιφέρεια έβλεπε τις αποδόσεις των ομολόγων να ξεπερνούν το 7%, αυτό θεωρούνταν το σημείο χωρίς γυρισμό”. Το CNBC αποδίδει την εκτίναξη των spreads στις ανησυχίες για το σχέδιο της Αθήνας να βγει πρόωρα από το μνημόνιο.
“Οι Έλληνες πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν με ελιγμούς από τις δεσμεύσεις του μνημονίου και όλοι οι άλλοι ανησυχούν ότι πρόκειται για deja-vu”, λέει ο Bill Blain, στρατηγικός αναλυτής ομολόγων της Mint Partners. “Ο σκεπτικισμός και οι ανησυχίες είναι η άποψη της αγοράς για την Ελλάδα”.
Αναδημοσίευση από kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.