Κυριακή, Οκτωβρίου 05, 2014

Ένας απόστρατος "ξεσπαθώνει" με χρονική καθυστέρηση!!! (Τι_δεν_καταλαβαίνεις;)

Σημείωση προλόγου για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα": 

 
Η επιστολή που ακολουθεί είναι
εξαιρετικά αιχμηρή και αφοπλιστικά τεκμηριωμένη, αλλά δυστυχώς για τον υπογράφοντα με χρονοκαθυστέρηση "βολέματος"; ίσως!. Τι πάει να πει αυτό; 

Ότι στις Ε.Δ. και στα Σ.Α. οι απόστρατοι ξεσαλώνουν όταν καταλαβαίνουν ότι δεν φορούν πλέον την στολάρα τους και είναι ίσοι με τους πολίτες και μάλιστα χωρίς να συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν καμία εξουσία παρά μόνο ένα τιμητικό τίτλο και την ιστορία τους ως διαδρομή στην καριέρα τους.
Οι περισσότεροι συνταξιούχοι όταν πάρουν σύνταξη, αναφέρομαι σε αυτούς που δούλεψαν σκληρά στη ζωή τους και έφτασαν στο πολυπόθητο όριο των πάνω από εξήντα ίσως και εξήντα πέντε και με τα νέα μέτρα στα εξήντα επτά και βάλε, θέλουν να ξεκουραστούν και να ασχοληθούν στο υπόλοιπου του βίου τους με καθημερινά πράγματα που τόσα χρόνια δεν μπορούσαν με την άνεση που θα ήθελαν. Σε υψηλόβαθμα στελέχη της κρατικής μηχανής, όπως δικαστικοί, ανώτατοι στρατιωτικοί, αποτυχημένοι βουλευτές, γιατροί, δικηγόροι και άλλοι καλοταϊσμένοι κλάδοι της δημόσιας ζωής έχουν τα αποθέματα και αφού μηδενίσουν το κοντέρ αρχίζουν και δεύτερη καριέρα την οποία όμως την έχουν δομήσει με διάφορους τρόπους για την συνέχεια. ...


Το να αναφερθούμε σε περιπτώσεις δεν θα έχει και τόση πρακτική σημασία τι στιγμή που όλοι ξέρουμε περιπτώσεις ανθρώπων που κατέχουν δημόσιες θέσεις και είναι πάνω από εξήντα πέντε και βάλε. έχουν προνοήσει λοιπόν των "φρονίμων τα παιδιά" για "ανεξάρτητες αρχές", γραμματείες, διάφορα προεδρεία κλπ.
Σε αυτό το σκηνικό είναι και οι ανώτατοι στρατιωτικοί, όπως λέμε στρατηγοί και αντίστοιχοι.
Στην καριέρα τους οι περισσότεροι ήταν αυτό ...που ήταν, και ο καθένας μας μάλλον γνωρίζει περιπτώσεις. Αυτό όμως που θέλω να τονίσω με αυτόν τον μακροσκελέστατο πρόλογο είναι το γιατί τώρα στρατηγέ και όχι πριν φορέσει και την δεύτερη "κλάρα" , διότι οι γνωρίζοντες ξέρουν ότι το ξεκαθάρισμα των μη αρεστών γίνεται στον συνταγματάρχη και των αντίστοιχων.
Βέβαια δεν θα πούμε για τις αντιστοιχίες πολιτικής και στρατιωτικής, δικαστικής κλπ ανώτατες ιεραρχίες ότι είναι κυβερνητικές επιλογές μάλλον δεν θα πρωτοτυπήσουμε.
Μετά από αυτήν την απαραίτητη εισαγωγή ας διαβάσουμε την επιστολή και ας εξαιρέσουμε τον υπογράφοντα την παρακάτω επιστολή από τυχόν αιχμές από τα παραπάνω, λόγω φυσικά φιλοξενίας....
Νάσος


 Η μεσαία τάξη

Κύριε διευθυντά (kathimerini)
Με την ανοχή και έγκριση των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, ο κ. Στουρνάρας εφάρμοσε μεταξύ πολλών άλλων οδυνηρών οικονομικών μέτρων και τα ακόλουθα τρία:

Επιλεκτικά (επομένως άδικα) ποσοστό μείωσης μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο με αποτέλεσμα τις ακόλουθες δύο (μεταξύ πολλών άλλων) χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Οι υπάλληλοι της Βουλής και οι βουλευτές να μην υποστούν ουσιαστικά καμία μείωση, ενώ το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) και των Σωμάτων Ασφαλείας (Σ.Α.) – αυτούς δηλαδή που ειρωνικά, ίσως, τους αποκαλούν «ενστόλους»... λες και δεν υπάρχουν άλλες κατηγορίες εργαζομένων με στολές... – να υποστεί μείωση της τάξεως του 67%.

Ενας αρχηγός Γενικού Επιτελείου σήμερα με υπέρ τα σαράντα χρόνια υπηρεσίας (40) στις Ε.Δ. να λαμβάνει σύνταξη 50 - 100 ευρώ παραπάνω από έναν αξιωματικό κατώτερο π.χ. κατά 6 - 8 βαθμούς με 35 χρόνια υπηρεσίας στο στράτευμα (λενινισμός παλαιάς κοπής...).

Αύξηση αλόγιστων φόρων με παράλογο σκεπτικό τόσο στα εισοδήματα όσο και στα ακίνητα (ΕΝΦΙΑ). Αποτέλεσμα, οργή και πανικός στους έντιμους φορολογούμενους πολίτες, οι βουλευτές να προσπαθούν στα ΜΜΕ να εξηγήσουν τα ανεξήγητα και να τρίβουν τα χέρια τους οι... επιθεωρησιογράφοι... Και όλα αυτά τα μέτρα να ζητούν από ανθρώπους που ομολογουμένως δεν έχουν άλλα να δώσουν, ενώ περιμένουν να σταματήσουν οι δαπάνες ή να περιοριστούν, από την κεντρική διοίκηση των άνω των χιλίων (1.000) υπαλλήλων της Βουλής, των τριακοσίων βουλευτών με τα αμέτρητα προνόμια και των σαράντα εννέα (49) υπουργών με τους αμέτρητους γραμματείς και συμβούλους...

Απώλεια τεράστιων ποσών από οικονομίες των πολιτών που εμπιστεύτηκαν το κράτος. Οικονομίες από προσπάθειες ετών που χάθηκαν, σκέψεις για αποθέματα ανάγκης που έσβησαν...

Αποτέλεσμα των τριών μόνο προαναφερομένων εφαρμογών του κ. Στουρνάρα είναι αφενός η διάλυση της Μεσαίας Κοινωνικής Τάξης στην Ελλάδα και η μετάπτωση της μεγάλης αυτής ομάδας στην κατηγορία των φτωχών και αφετέρου, οι φτωχοί τους οποίους τα οικονομικά μέτρα του κ. Στουρνάρα δεν άφησαν ανεπηρέαστους, «οδηγήθηκαν» στους απόρους. Κόποι και όνειρα μιας ζωής χάθηκαν στον βωμό μιας εύκολης λύσης για την αντιμετώπιση της κρίσης στην οποία δεν συμμετείχαν και δεν την Ακεραία την ευθύνη για την κρίση την έχουν οι πολιτικοί... δηλαδή αυτοί που έπαιρναν τις αποφάσεις...

προκάλεσαν...

Απορίας άξιον είναι πως ο τέως υπουργός Οικονομικών με το προκλητικά ειρωνικό ύφος, κατάφερε στη σχετικά μικρή, μετά τις σπουδές του και τη στρατιωτική θητεία (;) διάρκεια της ζωής του, να αποτελέσει μοναδικό ίσως παράδειγμα κρατικοδίαιτου Ελληνα καταλαμβάνοντας τόσες πολλές, επί τόσα πολλά χρόνια και τόσο μεγάλες και σημαντικές θέσεις... Ισως αυτή η δυνατότητα της ανάληψης δημοσίων θέσεων να του προσέδωσε, άθελά του, προκλητικό ύφος και εγωιστική παρουσία που ζήσαμε όλοι οι Ελληνες τα τελευταία δύο χρόνια... Ισως όλα τα προηγούμενα να τα πήρε και να του έγιναν βίωμα μέσα στον «πολιτικό ιστό» στον οποίο πιθανόν να είχε ενταχθεί και στην «πολιτική παρέα» η οποία τον είχε εμπιστευθεί... Ολα αυτά τα μέτρα τα οποία εισηγήθηκε ο άνθρωπος αυτός, που τώρα κάθεται αναπαυτικά και τα παρακολουθεί από την ουδέτερη καρέκλα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, οδήγησαν σε απελπισία μια μεγάλη κοινωνική τάξη.

Και εσείς τα εγκρίνατε κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

Νομίζω ότι από αυτήν τη μεγάλη κοινωνική ομάδα, δηλαδή τη μεσαία κοινωνική τάξη στην Ελλάδα, θα πάρετε το «πολιτικό τους αντίο» εκτός εάν άμεσα διορθώσετε τα άδικα οικονομικά μέτρα του τέως υπουργού Οικονομικών.

Ι. Π. Θεοφιλοπουλος - Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α., Επίτιμος αρχηγός στόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.