Τρίτη, Μαΐου 20, 2014

Κορτζίδης κατά πάντων στον δεύτερο γύρο

kortzidis
Η κυβέρνηση -διά χειλέων Μουρούτη- καταψήφισε τον «ανεκδιήγητο δήμαρχο», που αντιμάχεται την τσιμεντοποίηση του πρώην αεροδρομίου, αν και όλα παραμένουν ρευστά στον Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού, όπου σύμπασα η Δεξιά (όλων των αποχρώσεων) ψηφίζει Κωνσταντάτο.


Η κυβέρνηση -διά χειλέων Μουρούτη- καταψήφισε τον «ανεκδιήγητο δήμαρχο», που αντιμάχεται την τσιμεντοποίηση του πρώην αεροδρομίου, αν και όλα παραμένουν ρευστά στον Δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού, όπου σύμπασα η Δεξιά (όλων των αποχρώσεων) ψηφίζει Κωνσταντάτο

Του Κώστα Ζαφειρόπουλου

Σκληρή μάχη προμηνύεται στον δεύτερο γύρο των εκλογών για τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, παρά τη διαφορά των 10 ποσοστιαίων μονάδων που εξασφάλισε την Κυριακή ο υποστηριζόμενος από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, Γιάννης Κωνσταντάτος, εκμεταλλευόμενος τις απώλειες του σημερινού δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη μετά το τραγικό περιστατικό στο λούνα παρκ. Σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2010, η παράταξη του δημάρχου συγκεντρώνει ανάλογα υψηλά ποσοστά στην περιοχή του Ελληνικού, κοντά στο 50%, ενώ αυξάνει τις δυνάμεις του στην πολυπληθέστερη και κρίσιμη για το τελικό αποτέλεσμα περιοχή της Αργυρούπολης από το 20% στο 25%-27%.

Ρυθμιστής

Υποστηρικτές του δημάρχου εκτιμούν ότι άντεξε την ασφυκτική πίεση μετά τον θάνατο του μικρού παιδιού, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει τα τριάμισι χρόνια της δημαρχίας του. Η αφετηρία, πάντως, από την οποία ξεκινά ο Χρ. Κορτζίδης για τον β΄ γύρο, είναι 2,5% πάνω από το 2010, ενώ θεωρείται πιθανή η θετική στάση μερίδας ψηφοφόρων της Λαϊκής Συσπείρωσης προς το πρόσωπο του δημάρχου. Ρυθμιστικό παράγοντα αναμένεται να διαδραματίσει η στάση της παράταξης του Ευάγγελου Βαζαίου (συγκέντρωσε 10,67%), ο οποίος συσπειρώνει δυνάμεις από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., που όμως είχαν έρθει σε αντιπαράθεση κατά την προηγούμενη αναμέτρηση με τον Γιάννη Κωνσταντάτο.

Με βάση πληροφορίες της «Εφ.Συν.», από διάφορα εκλογικά κέντρα της Αργυρούπολης εκτιμάται ότι στην περιοχή όσοι ψήφισαν στις περιφερειακές Σγουρό, Κουμουτσάκο, Χαϊκάλη και Παναγιώταρο, στη συντριπτική τους πλειονότητα τάχθηκαν στο πλευρό του Γιάννη Κωνσταντάτου, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει το χρίσμα από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Γ. Κωνσταντάτος έχει διατελέσει επίσης σύμβουλος του Τάσου Μαντέλη και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Σύγκρουση συμφερόντων

Σήμερα ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές του είναι ο Γιώργος Μουρούτης, ο οποίος χθες σχολίασε: «Δυστυχώς, παρά τη βαριά ήττα Κορτζίδη, υπάρχει ένα 33% συμπολιτών μας που ψήφισε αυτόν τον ανεκδιήγητο δήμαρχο. Αντε να τον χαιρετάμε οριστικά». Πίσω από την αγωνία του συμβούλου του πρωθυπουργού για τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης αντανακλάται η κεντρική σύγκρουση συμφερόντων, τα οποία εστιάζονται κυρίως γύρω από το αεροδρόμιο του Ελληνικού, το οποίο εκχωρήθηκε στην εταιρεία Lamda Development συμφερόντων Λάτση.
Από την  Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.