Πέμπτη, Μαΐου 22, 2014

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ



Σοσιαλιστικό Κόμμα Stefanos Tzoumakas
Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Οι επερχόμενες Ευρωεκλογές θέλουμε και μπορούν ν’ αποτελέσουν αφετηρία για θετικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ε.Ε., ένα ηχηρό μήνυμα ήττας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων.


Δύο αντιθετικές στρατηγικές για την πορεία της χώρας και της Ε.Ε κρίνονται, μια μειοψηφική στην κοινωνία πολιτική ακραίας λιτότητας, ύφεσης και πρωτοφανούς αναδιανομής ισχύος και πλούτου υπέρ μιας ισχνής μειοψηφίας και η στρατηγική για την Προοδευτική και Δημοκρατική έξοδο από την κρίση, για την οποία αγωνιζόμαστε, κοινωνικά πλειοψηφική και οικονομικά βιώσιμη, που αφορά στην ανάπτυξη με βάση τα πραγματικά δεδομένα της Κοινωνίας και της Οικονομίας, στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και στην αύξηση των δημόσιων εσόδων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε δυναμικούς κλάδους νέων τεχνολογιών και στην κατοχύρωση αξιοπρεπούς διαβίωσης για το σύνολο των Ευρωπαίων πολιτών.

Τόσο η χώρα όσο και συνολικά η Ε.Ε., χρειάζεται μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία που θα απαλλάξει τον τόπο και την ΕΕ από το ΔΝΤ και την νεοφιλελεύθερη επικυριαρχία, για:

  • Τη βιωσιμότητα του χρέους συνολικά στα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε.                                           
  • Για τη σύνταξη  ενός δημοσιονομικού προγράμματος σταθερότητας στο πλαίσιο της πολιτικής ισοτιμίας των ευρωπαϊκών χωρών και ενός έκτακτου προγράμματος χρηματοδότησης αναπτυξιακών δράσεων με συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
  • Για την ανάληψη πολιτικών και νομοθετικών πρωτοβουλιών υπέρ των δυνάμεων της εργασίας και της παραγωγής, υπέρ της δίκαιης συμμετοχής τόσο ως προς την έξοδο από τη κρίση όσο και ως προς την αναδιανομή του ΑΕΠ της χώρας.
  • Για την από κοινού επεξεργασία με άλλες ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις για την προώθηση συνολικής ευρωπαϊκής εξόδου από την κρίση.


Έχουμε σχέδιο. Πριν την ένταξη της χώρας στο Δ.Ν.Τ. και το πρώτο μνημόνιο, μιλήσαμε για τις ολέθριες συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Οργανώσαμε την Κίνηση για την Προοδευτική Έξοδο από την Κρίση με συγκεκριμένες θέσεις και δράσεις. Τον Ιούλιο του 2013 προχωρήσαμε στη συγκρότηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Κόμμα αυτόνομο και αυτοτελές με σαφείς προοδευτικές αξίες και αρχές.

Για την έξοδο από τη κρίση, η χώρα χρειάζεται Σοσιαλιστικό Κόμμα και όχι εγκάθετα πολιτικά σχήματα της διαπλοκής ή μεταμορφωμένες πολιτικές ομάδες που ενώ οδήγησαν σε βλάβη τον τόπο, επιδιώκουν τώρα ανεπιτυχώς να εμφανιστούν ως «άλλοι».

Θέλουμε: Σταθερότητα και βεβαιότητα για το αύριο. Όχι άλλες πρακτικές πολιτικής εξαπάτησης και εκφοβισμού, που υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Τώρα είναι η ώρα όλων μας, ως Ευρωπαίων και Ελλήνων πολιτών.

Ιδιαίτερα, σε αυτές τις Ευρωεκλογές αξίζει να επιλέξουμε το ψηφοδέλτιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο συγκροτούν πολίτες με ξεχωριστή διαδρομή στο χώρο της εργασίας, της επιστήμης, της κοινωνίας, των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων.

Να οδηγήσουμε με τη ψήφο μας σε πολιτική ήττα την νεοφιλελεύθερη πολιτική και στην αντιπολίτευση τις πολιτικές δυνάμεις που την ψήφισαν, την στήριξαν, την εφάρμοσαν και συνεχίζουν, παριστάνοντας –σε ένα θέατρο του παραλόγου- ότι σώζουν τη χώρα.

Τίποτε δεν είναι αναλλοίωτο και αμετάβλητο. 

Αφήνουμε στην άκρη την απάθεια. Από την ψήφο όλων μας,  εξαρτάται η πορεία της χώρας και της Ε.Ε.

Έχουμε τη δυνατότητα ως λαός και ως χώρα να βαδίσουμε σε μια δημοκρατική και προοδευτική λύση, με σχέδιο και προοπτική.
Με γνώση, συνέπεια, αξιοπιστία.

Ως πολίτες, έχουμε το λόγο. Οι αρχές ασκούνται έμπρακτα.


Ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος,

Στέφανος Τζουμάκας.



Μένανδρου 54, 7ος όροφος, Αθήνα
Τηλ. Επ. 2105274641 2105247594

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.