Τετάρτη, Μαΐου 07, 2014

Ρένα Δούρου «Δύναμη Ζωής» Νότιος Τομ. Αθηνών- Οι Υποψήφιοι Περιφ/κοί Σύμβουλοι

 

ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ Νότιος Τομ. Αθηνών 

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χρήστος Καπάταης
Ο Χρήστος Καπάταης γεννήθηκε το 1964. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.
Είναι Οικονομολόγος και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

 Εργάστηκε στις οικονομικές υπηρεσίες μεγάλου Ελληνικού ομίλου και σήμερα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο. Από μαθητής ανέπτυξε πολιτική δραστηριότητα με συμμετοχή στους αγώνες της νεολαίας. Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ αποκηρύσσοντας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στις αρχές του 2010 εντάχτηκε στο χώρο της αριστεράς όπου και αναδείχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής.

- Υποψήφιοι Περιφ/κοί Σύμβουλοι

 Αθανασιάδης Παναγιώτης του Χρήστου

 

 Γεννήθηκε το 1984, περπάτησε στο Παλαιό Φάληρο και μεγάλωσε στη Γλυφάδα, όπου και ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος το 2010. Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα του «άρθρου 16» όντας φοιτητής Διεθνών-Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού. Αφού δοκίμασε διάφορες δουλειές καταστάλαξε στη δημοσιογραφία (fmvoice.gr), πριν «μεταπηδήσει» στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ όντας μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

 

Βαλέτας Στυλιανός του Γεωργίου
Αρχιτέκτων- Μηχανικός γεννήθηκε και ζει στο Π. Φάληρο. Εκτός από πτυχίο αρχιτεκτονικής πήρε και πτυχίο Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και πτυχίο Γ τάξης στις πολεοδομικές μελέτες. Εκπόνησε πολεοδομικά σχέδια στους δήμους Καισαριανής, Ζωγράφου, Βύρωνα, Υμηττού, Πύργου Ηλείας, Νάξου κ.τ.λ Στον Δήμο Π. Φαλήρου εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος για πρώτη φορά το 1975-82 όπου έγινε Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου. Υποψήφιος Δήμαρχος το 1986, αρχηγός της αντιπολίτευσης 1986-90 και Δημ. Σύμβουλος το 1990-94. Στις εκλογές του 2010 συμμετείχε ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Φαληριωτών. Εκλέχθηκε Δημ. Σύμβουλος ως σήμερα, για πέμπτη θητεία.

 

 Γιάμαλη Αναστασία του Χρυσοστόμου
Η Αναστασία Γιάμαλη, 27 ετών, κάτοχος Διεθνούς Απολυτηρίου σπούδασε Νομική στο City του Λονδίνου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία στο London School of Economics. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα εργάστηκε σε εταιρείες παραγωγής. Από το 2011 εργάζεται ως δημοσιογράφος στην ΑΥΓΗ και άρθρα της φιλοξενούνται στο RedNotebook, στο Protagon και στο Vice. Προερχόμενη από την νεολαία Συνασπισμού και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα συμμετέχει στο Τμήμα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Zει στη Γλυφάδα.

 

Δημοπούλου Ελένη του Διονυσίου
Γεννήθηκα το 1962 στην Καλαμάτα και από το 1980 ζω στην Αθήνα.
Σπούδασα στη Νομική Σχολή Αθηνών, στο Πολιτικό τμήμα και ειδικεύτηκα στην Εφαρμογή Κοινοτικών Πολιτικών, και στο Τουριστικό management. Εργάστηκα στην Γ.Γ.Ε.Τ, στην Διαχείριση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων από το Α΄ έως και το Γ΄ ΚΠΣ, ενώ από το 2009 έως σήμερα εργάζομαι στον ΕΟΤ. Συμμετέχω ενεργά στο Τμήμα Τουρισμού του Σύριζα, στην ομάδα σύνταξης των θέσεων του Προγράμματος και στην Ομάδα Πολιτισμού του Λ.τ.Α.
 

   

Ευσταθιάδης Μιλτιάδης του Ιωάννη
Γιος προσφυγικής οικογένειας με αγωνιστική δράση ζει και εργάζεται από παιδί στο Ελληνικό. Συμμετέχει στους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες μέσα από διάφορα σωματεία και κινήσεις. Ως υπάλληλος του Δήμου Ελληνικού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση της ελεύθερης παραλίας δεχόμενος πλήθος μηνύσεων από τις επιχειρήσεις των νυκτερινών κέντρων. Έχασε γι’ αυτό, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών, τη δουλειά του για περισσότερο από ένα χρόνο. Ήδη έχει δικαιωθεί από τα δικαστήρια.

 

Ηλιόπουλος Άγγελος του Αλέξανδρου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Δούλεψε ως διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Σπούδασε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το 1974, από το 1991 στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατοικεί στη Νέα Σμύρνη και έχει διατελέσει μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων. Ασχολείται με θέματα Αυτοδιοίκησης, είναι ιδρυτικό μέλος της δημοτικής κίνησης ΣΤΡΟΦΗ Νέας Σμύρνης.

 

 Κακολύρης Πέτρος του Κωνσταντίνου
Γεννήθηκε το 1957 στα Κ. Πετράλωνα και μεγάλωσε στον Ταύρο. Σπούδασε Κοινωνιολογία στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μπολόνιας. Συμμετείχε στο Ελληνικό Φοιτητικό Κίνημα της Ιταλίας και ήταν μέλος των Δ.Σ των συλλόγων. Ιδρυτής της εφημερίδας «Εν Ταύροις» «Οδηγό Αγοράς Ταύρου» και των εκδόσεων «Αντίκτυπος». Πρόεδρος του Ομίλου Πολιτισμού Εύμαρος και υπεύθυνος των εκδόσεων Εύμαρος. Συγγραφέας του βιβλίου «Η ιστορία της καρδιάς μου, το χρονικό μιας μεταμόσχευσης». Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου μεταμοσχευμένων καρδιάς.
 

 

Καλογιαννάκος Σωτήριος του Χαρίλαου
Γεννήθηκε στον Χολαργό και ζει στη Νέα Σμύρνη. Σπούδασε αρχιτεκτονικό και πολιτικό σχέδιο και φοίτησε στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στον τομέα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Υπήρξε συνεργάτης της Αγροτικής Ασφαλιστικής επί μακρό χρονικό διάστημα. Σε ηλικία δεκαεπτά ετών εντάχθηκε στο Ρήγα Φεραίο και αργότερα στο ΚΚΕ εσωτερικού. Διετέλεσε μέλος του Συντονιστικού Γραφείου των σχολών του Δημοκρατικού Αγώνα και συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σμύρνης ενώ ήταν μέλος της ΑΚΟΑ Ν. Σμύρνης. Σήμερα μέλος του Συντονιστικού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν.Π.

 

 Κλείτσας Παναγιώτης του Σωκράτη

 Γεννήθηκε το 1960 στα Τρίκαλα. Έμπορος, διατηρεί κατάστημα βιολογικών προϊόντων στην Αργυρούπολη. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης και γραμματέας του Συνασπισμού και κατόπιν του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Νοτίων Προαστίων την περίοδο της συγκρότησης του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος των τοπικών κινημάτων για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

  

Κοσυφολόγου Αλίκη του Κωνσταντίνου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλλιθέα. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του τομέα Κοινωνικής Θεωρίας του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ. Μέλος του κεντρικού συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Έχει αρθρογραφήσει στην εφημερίδα Αυγή και στο Rednotebook. Kείμενά της έχουν φιλοξενηθεί σε περιοδικά κοινωνιολογίας και πολιτικής επιστήμης αλλά και στους δύο συλλογικούς τόμους που εξέδωσε το Rednotebook. Ασχολείται με τον κλασικό και σύγχρονο χορό και ερασιτεχνικά με τον κινηματογράφο.

 

Κουκά Μαρίνα του Ιωάννη
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1965, κατάγεται από την Μύκονο και είναι κάτοικος δήμου Γλυφάδας από το 1985. Ιδρυτικό μέλος του ΔΗ.Κ.Κ.Ι., έχει διατελέσει μέλος Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗ.Κ.Κ.Ι. και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας το 2009 και το 2012. Ασχολείται με οικογενειακές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.


 

Κωνσταντίνου Παναγιώτης του Ιωάννη
Είναι πρόεδρος στον «Γ.Σ. ΚΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» και πρόεδρος του συνεταιρισμού εμπόρων «ΕΚΚΕΝΤΡΟ.ΣΥΝ.ΠΕ.». Διετέλεσε μέλος της Δημοτικής Επιχείρησης, του Αθλητικού Οργανισμού και πολλών άλλων επιτροπών του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Δραστηριοποιήθηκε στο γονικό κίνημα και ήταν Πρόεδρος Γονέων του 18ου Δημοτικού Σχολείου και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του. Μέλος Δ.Σ., Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου .Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

  

Κωστόπουλος Τρύφων του Ιωάννη
Γεννήθηκε στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχουν εκδοθεί τα βιβλία του: 1. (1996), Ευρωπαϊκή Ένωση και τοπική αυτοδιοίκηση, ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα εκδ. «Παπαζήση», Αθήνα. 2. (2000), Ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση και εθνικό κράτος, εκδ. «Αδελφών Κυριακίδη», Θεσσαλονίκη. 3. (2010), Τοπική κοινωνία και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, εκδ. «Παπαζήση», Αθήνα. 4. (2014), Τοπική δημοκρατία και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, εκδ. «Παπαζήση», Αθήνα.

 

 Λεβέντη Αγγελική του Στέφανου
Γεννημένη το 1981, από Έλληνα πατέρα και μητέρα από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (Ζαΐρ). Είναι έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού. Πτυχιούχος σχολής Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, εργάστηκε σε εισαγωγική εταιρεία τροφίμων, ενώ από το 2008 εργάζεται στο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ – μετά τον διορισμό της μέσω ΑΣΕΠ – στη Δ/νση Πληροφορικής. Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ με παράλληλη συμμετοχή σε κοινές δράσεις πολιτών.

 
 

Μπιλίνης Χαράλαμπος (Μπάμπης) του Αριστοτέλη

Γεννήθηκε και ζει στο Μοσχάτο. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επί 23 χρόνια έμπορος. Η πολιτική του πορεία κατά σειρά: ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ, ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός, ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αναπληρωτής συντονιστής του Τμήματος Οικολογίας – Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ. Από το 2003 ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Πολιτών Μοσχάτου «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ». Συμμετέχει επίσης στην ομάδα Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας της «Αλληλεγγύης για Όλους».

  

Μύαρης Λεωνίδας του Ευρυβιάδη
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1962 και σήμερα μένει στην Καλλιθέα, έγγαμος με δύο παιδιά. Είναι πτυχιούχος ΤΕΙ και εργάζεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης. Είναι μέλος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Καλλιθέας και του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας καθώς επίσης αιρετός εκπρόσωπος εργαζομένων στο Α΄ Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων ΟΤΑ. Μέλος του ΚΚΕ παλιότερα, του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.
 

 

Νερούτσου Μαρία του Νικολάου
Γεννήθηκε στη Βουνιχώρα Άμφισσας και ζει στον Άλιμο. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Από το 1988 μέχρι και σήμερα είναι ασφαλιστική επενδυτική σύμβουλος στην ING. Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργό μέλος στο δίκτυο αλληλεγγύης Αλίμου. Στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος των Δημοκρατικών Γυναικών (Ο.Γ.Ε.) Αλίμου. Διετέλεσε επί σειρά ετών γραμματέας του Αθλητικού Ομίλου Τραχώνων, γραμματέας και ιδρυτικό μέλος του Α.Ο. Αλίμου, αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης Δήμου Αλίμου (Α.Ν.Ε.Δ.Α.) και αντιδήμαρχος Νεολαίας Ισότητας και Αναπτυξιακών προγραμμάτων.

  

Παπαγιαννόπουλος Σταύρος του Γεωργίου
Γεννήθηκε στη Νέα Σμύρνη και κατοικεί στον Άλιμο. Οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, εργάστηκε ως Οικονομικός Διευθυντής σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Από τα φοιτητικά του χρόνια βρέθηκε ενταγμένος αρχικά στη ΚΝΕ και στο ΚΚΕ. Στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ από την ίδρυσή του, και πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ. Στις αρχές και ως τα μέσα της δεκαετίας του 2000 συντονιστής του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ. Σήμερα συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

  

Ράικου Ζωή του Ιωάννη
Γεννήθηκε στην Δάφνη Ναυπακτίας και κατοικεί στην Αργυρούπολη. Από το 1974 συμμετείχε στους πολιτικούς, κοινωνικούς και τοπικούς αγώνες μέσα από τις γραμμές του "Ρήγα Φεραίου" , Κ.Κ.Ε Εσωτερικού, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ. Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στην Ε.Ε.Β.Ε.Α Αργυρούπολης ως γραμματέας του Δ.Σ. Το 2010 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος και από τις αρχές του 2012 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης και ενεργό μέλος στις δομές της κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

 Σπυριδάκης Εμμανουήλ του Σπυρίδωνα
Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα και διδακτορική διατριβή στην Κοινωνική Ανθρωπολογία από την Μεγάλη Βρετανία. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Είναι ακαδημαϊκός σύμβουλος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και μέλος της Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό.

  

Τασσούλη-Γεωργιάδου Ελισσάβετ του Ευαγγέλου
Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και ζει στον Ταύρο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες. Είναι Αγρονόμος – Ειδικός Ανακριτής. Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Ιθαγένεια – Αλλοδαπών και Μετανάστευση (Περιφέρεια Αττικής) ως Διευθύντρια. Συμμετείχε σε ομάδες έργου. Επιτροπή εφαρμογής του ΚΠΑ ΥΠΕΣΔΔΑ. Μέλος Διδακτικού Προσωπικού του ΕΣΔΑ. Εμπειρογνώμων θεμάτων ΟΤΑ (Α’ και Β’ βαθμού) – Ιθαγένειας και Μετανάστευσης. Πρώην μέλος του ΚΚΕ. Εντάχθηκε στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Μέλος τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδρυτικό μέλος «Αλληλεγγύη Πολιτών Δήμου Ταύρου». Μέλος Σωματείου Καρκινοπαθών Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.