Τρίτη, Μαΐου 20, 2014

Πριμοδότηση Λάτση για την υπερδόμηση της ακτής του Ελληνικού

 Πριμοδότηση Λάτση για την υπερδόμηση της ακτής του Ελληνικού
Την πριμοδότηση του Ομίλου Λάτση για την υπερδόμηση της ακτής του Αγίου Κοσμά εξυπηρετεί, εκτός των άλλων, το καταστροφικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περί "αιγιαλού και παραλίας", επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό.

Σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει: "Εδώ και δύο χρόνια έχει αναδείξει τις προθέσεις ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων, επισημαίνοντας ότι με τον νόμο 4062/2012 (της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο οποίος ισχύει) για την 'αξιοποίηση του Ελληνικού', δίνεται η δυνατότητα στους λεγόμενους 'επενδυτές' να κατασκευάσουν κτηριακές εγκαταστάσεις ακόμη και επί της παραλίας και του αιγιαλού, ακόμη και μέσα στη θάλασσα, ακόμη και δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο του Αγίου Κοσμά, μέρος του οποίου βρίσκεται μέσα στη θάλασσα. Σήμερα, η παραλία τριών χιλιομέτρων του Αγίου Κοσμά και ο συνολικός χώρος 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού παραχωρούνται για 99 χρόνια στη Lamda Development του Ομίλου Λάτση έναντι εξευτελιστικού αντιτίμου, επιβεβαιώνοντας όλα όσα επισημαίναμε εδώ και δύο χρόνια".
Η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει ότι με το ν/σ «για την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας», που προωθείται σήμερα, επιδιώκεται να εξασφαλιστούν προνομιακοί όροι στον Όμιλο Λάτση στην παραλία του Αγίου Κοσμά και στο Ελληνικό, προκειμένου να πραγματοποιήσει απρόσκοπτα τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του, περιορίζοντας τη δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης των ακτών σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Αττικής, για τους οποίους αποτελούν τη μοναδική διέξοδο. Παράλληλα, αυτό που προωθείται να γίνει στις παραλίες του Ελληνικού, αποτελεί το μοντέλο «τουριστικής ανάπτυξης» για όλες τις παραλίες της χώρας.
Και καταλήγει: "Με αυτή την έννοια, η υπεράσπιση σήμερα του αγώνα του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης και της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα σχέδια που προωθούνται από το ΤΑΙΠΕΔ και τη σημερινή κυβέρνηση για τη δήθεν 'αξιοποίηση' του Ελληνικού αποτελεί καθήκον για όλους όσοι αντιστέκονται στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και την παραλία".
Πηγή: ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.