Δευτέρα, Μαΐου 19, 2014

Κάποιες σκέψεις για το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στο δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης και στην Περιφέρεια Αττικής

http://antarsya.gr/sites/default/files/field/image/ekloges-2014-685x320.jpg
 Νικος Τζιγκουνακης
του Νίκου Τζιγκουνάκη
1) Μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε Αθήνα με τον νεαρό Σακελαρίδη, και  σε Περιφέρεια Αττικής, με το 24% , να δίνει μεγάλες πιθανότητες στη Ρένα Δούρου να είναι η τελική νικήτρια, έναντι του Γιάννη Σγουρού που έλαβε 22%!
2) Αν και δεν με ικανοποιεί δυστυχώς δικαιώνομαι από το αποτέλεσμα στο δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης! Φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα έφθασε από το 13% του 74 στο 48% του 81 με καθαρές θέσεις στο λαό, μετά άρχισαν τα δύσκολα...

 Στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του Υπ.Εσ.ΕΔΩ
Πρώτη, στο 1ο γύρο στο 50% των εκλογικών τμημάτων, των δημοτικών εκλογών της 18/5, η παράταξη Κωνσταντάτου με  45%, και 8 έδρες στη πρώτη κατανομή, και με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι η αυριανή δημοτική αρχή και ο Γιάννης Κωνσταντάτος, ο νέος Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης,που θα ορκιστεί τον Σεπτέμβριο.
Δυστυχώς, στο δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης  φίλοι της παράταξης Κορτζίδη, δεν αξιοποιήσατε τη δυναμική που σας έδωσαν κάποιοι δημοκράτες το 2010, και όχι μόνο αυτό αλλά τους παραγκωνίσατε και εναγκαλιστήκατε ακρονεοφιλελεύθερους κ.α που ασφαλώς θα σας αδηγούσαν στη σημερινή κατ' εμέ μη αναστρέψιμη ήττα, με 33%, 5 έδρες, και με λίγες πιθανότητες επανεκλογής, άλλο το 2010 και άλλο το 2014!
Αλλά ας μην ξεχνάμε  όμως, το ατυχές θανατηφόρο περιστατικό στο λούνα πάρκ με τον άδικο χαμό του μικρού Βασίλη, και τον σοβαρό τραυματισμό της 9χρονης ετεροθαλούς αδελφής του, καθώς κυρίως,και τον βρώμικο ρόλο των μεγαλοσυμφερόντων και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, που ήθελαν οπωσδήποτε την ήττα Κορτζίδη!
Μακάρι να διαψευστώ στη κρίση μου. Ας προσέχατε! 

Θετικό και ελπιδοφόρο το αποτέλεσμα του 11% για τον Ευ. Βαζαίο και την παράταξη του, που θα συμμετέχει με 2 δημοτικούς συμβούλους στη πρώτη παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο.
Κράτησε τις δυνάμεις της  η Λαική Συπείρωση και το ΚΚΕ στο δήμο 8% και 1 έδρα στο δημοτικό συμβούλιο.
Παρά την πτώση του, με 4% ο Νάσος Σπυρόπουλος, επανεκλέγεται δημοτικός σύμβουλος!
3) Το πιο σημαντικό, πολιτικό, και δυστυχώς αρνητικό μήνυμα, όμως,κατά την άποψη μου, είναι η άνοδος και η σταθεροποίηση στο 11,17%, του ναζιστικού μορφώματος στη Περιφέρεια Αττικής, που αν δεν αντιμετωπιστεί με δημοκρατικές μεθόδους θα έχει ανεξέλεγκτες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.