Δευτέρα, Απριλίου 07, 2014

Ο υπουργός Υγείας οδηγεί το «Ασκληπιείο Βούλας» σε λειτουργικό λουκέτο και ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτική κερδοσκοπία καταγγέλλουν οι υγειονομικοί και οι γιατροί του νοσοκομείου

 Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ασκληπιείου Βούλας στον «Ιατρικό Τύπο»: ο υπουργός Υγείας οδηγεί το νοσοκομείο σε λειτουργικό λουκέτο και ανοίγει την πόρτα στους ιδιώτες
Ο υπουργός Υγείας οδηγεί το «Ασκληπιείο Βούλας» σε λειτουργικό λουκέτο και ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτική κερδοσκοπία καταγγέλλουν οι υγειονομικοί και οι γιατροί του νοσοκομείου, βάλλοντας κατά της ψήφισης του «Πολυνομοσχεδίου-σκούπα» την Κυριακή 30 Μαρτίου, όπου-όπως επισημαίνουν- «μεταξύ άλλων μέτρων θεμελίωσης της βαρβαρότητας, το υπουργείο Υγείας θέτει σε διαθεσιμότητα τους Οδηγούς του ΕΣΥ».


Η διαθεσιμότητα ξεκινά από τις 9 Απριλίου και οι 650 οδηγοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Χωρίς τους οδηγούς είναι αδύνατον να λειτουργήσει το νοσοκομείο

Όπως τόνισε στον «Ιατρικό Τύπο» η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας Δέσποινα Τοσονίδου, οι υπηρεσίες των οδηγών είναι πολύτιμες στο νοσοκομείο, χωρίς τις οποίες αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει.

«Ιδιαίτερα σε νοσοκομεία όπως το Ασκληπιείο, με διασπορά των κτιρίων σε μία έκταση πλέον των 100 στρεμμάτων, ή στο Σωτηρία που έχει επίσης μεγάλη διασπορά κτιρίων, η εργασία τους είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων» τόνισε η κ. Τοσονίδου. «Οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι (πρώτα και κύρια) απαραίτητες για τον ίδιο τον άρρωστο, που, χωρίς αυτούς, δεν έχει τη δυνατότητα μετακίνησης μεταξύ των διαφορετικών κτιρίων του Νοσοκομείου. Τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία των νοσοκομείων είναι τεράστια.

Χωρίς αυτούς, οι χειρουργημένοι ασθενείς δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα κτίρια για τη νοσηλεία τους, ο ιματισμός, οι οροί και τα φάρμακα δεν μπορούν να μεταφερθούν στα τμήματα, οι εργαστηριακές εξετάσεις αναβάλλονται, το πρόγραμμα εξωτερικής αιμοδοσίας δεν πραγματοποιείται, οι ασθενείς δεν μπορούν να κάνουν εξετάσεις ακόμη κι αν τα περιστατικά είναι επείγοντα».

«Και αν απαιτηθεί επείγουσα διακομιδή στην Καρδιολογική Μονάδα, ή στο Χειρουργείο; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών μας;» αναρωτιούνται σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι και εκτιμούν:

«Υπουργός Υγείας - Κυβέρνηση - Τρόικα μισούν την κοινωνία»

«Είναι φανερό, ότι ο υπουργός «Υγείας» και η κυβέρνησή του, όπως και η τρόικα, μισούν (κατά δήλωσή τους) όχι μόνο τους Κομμουνιστές, όχι μόνο τους Απεργούς, αλλά και την Ανθρώπινη Κοινωνία. Απεχθάνονται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτό της ελεύθερης πρόσβασης στη Δημόσια Υγεία. Και θέλουν να τα καταργήσουν, βάζοντας παντού μέσα στα Νοσοκομεία, τους ιδιώτες για να κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζομένων και των ασθενών».

Όπως επισήμανε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας: «Οι κινητοποιήσεις μας δεν γίνονται μόνο για τους 650 οδηγούς. Το υπουργείο Υγείας ανοίγει διάπλατα την πόρτα στους ιδιώτες. Στο νοσοκομείο μας, πριν αλέκτωρ λαλήσει, την Δευτέρα 31 Μαρτίου, αμέσως μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, ιδιωτική εταιρεία μετέφερε ιματισμό στο νοσοκομείο, ενώ ιδιωτικό ασθενοφόρο μετέφερε παράνομα από το ένα κτίριο στο άλλο ασθενή για να κάνει αξονική. Φέρνουν στα νοσοκομεία την ιδιωτική κερδοσκοπία».

Να υπενθυμίσουμε ότι η νομοθετική διάταξη προβλέπει μεταφορά των οδηγών στο ΕΚΑΒ και επανατοποθέτηση τους στα νοσοκομεία, ανάλογα με τις ανάγκες.

Η Δέσποινα Τοσονίδου επισήμανε ακόμη πως ο διοικητής του Ασκληπιείου Βούλας απέστειλε έγγραφο στο ΕΚΕΠΥ να ανασταλεί η εισαγωγή των χρονίων περιστατικών στο νοσοκομείο.

«Με την απουσία των οδηγών και με την μη εισαγωγή των χρόνιων ασθενών, το Ασκληπιείο Βούλας οδηγείται από τον υπουργό Υγείας σε λειτουργικό Λουκέτο» τονίζει.

Τέλος αναφέρει πως όταν οι εργαζόμενοι ρώτησαν τον υπουργό Υγείας τι θα γίνει μετά την διαθεσιμότητα των 10 οδηγών του νοσοκομείου, εκείνος τους απάντησε πως θα εκτιμηθούν οι ανάγκες και θα επιστρέψει ο ανάλογος αριθμός οδηγών.

Κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι του Ασκληπιείου Βούλας σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν τις ακόλουθες κινητοποιήσεις:

·     Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες για τους συναδέλφους μας Οδηγούς, σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ.

·     Καθημερινές 4ωρες στάσεις εργασίας, 7-11πμ, έως και τις 8 Απριλίου.

·     Καλούμε όλους τους κατοίκους των Νοτίων προαστίων να πλαισιώσουν και να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα μας, ενάντια στο λειτουργικό λουκέτο του Νοσοκομείου.

·     Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την Τετάρτη, 2/04, 9πμ.

·     Ενημέρωση των κατοίκων των ΒΒΒ, Γλυφάδας, Ελληνικού, την Πέμπτη, 3/04.

·     Ενημέρωση των προσερχόμενων στη Γενική Εφημερία του Νοσοκομείου, την Παρασκευή, 4/04.

·     Ενημέρωση των κατοίκων των Νοτίων προαστίων, την Δευτέρα, 7/04.

·     Συγκέντρωση στην κάτω πύλη του νοσοκομείου την Τρίτη 8 Απριλίου, στις 9 πμ.

·     Συμμετοχή στην Γενική Απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου

·     Συγκρότηση Επιτροπή Αγώνα, απο τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου και της ΕΙΝΑΠ, εργαζόμενους του Νοσοκομείου, αλλά και αλληλέγγυους της ευρύτερης περιοχής των Νοτίων προαστίων, η οποία αναλαμβάνει να οργανώσει τις κινητοποιήσεις μας.
http://www.iatrikostypos.com

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας»

Οι Υγειονομικοί και οι Γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας καταγγέλουμε την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου-σκούπα την Κυριακή, 30 Μάρτη, όπου μεταξύ άλλων μέτρων θεμελίωσης της βαρβαρότητας, το Υπουργείο Υγείας θέτει σε διαθεσιμότητα τους Οδηγούς του ΕΣΥ.
Οι συνάδελφοί μας Οδηγοί προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο ΕΣΥ. Ιδιαίτερα σε νοσοκομεία όπως το Ασκληπιείο, με διασπορά των κτιρίων σε μία έκταση πλέον των 100 στρεμμάτων, η εργασία τους είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι (πρώτα και κύρια) απαραίτητες για τον ίδιο τον άρρωστο, που, χωρίς αυτούς, δεν έχει τη δυνατότητα μετακίνησης μεταξύ των διαφορετικών κτιρίων του Νοσοκομείου.
Χωρίς αυτούς, οι χειρουργημένοι ασθενείς δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλα κτίρια για τη νοσηλεία τους, ο ιματισμός και τα αναλώσιμα δεν μπορούν να μεταφερθούν στα τμήματα, εργαστηριακές εξετάσεις αναβάλλονται, το πρόγραμμα εξωτερικής αιμοδοσίας δεν πραγματοποιείται.
Και αν απαιτηθεί επείγουσα διακομιδή στην Καρδιολογική Μονάδα, ή στο Χειρουργείο; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών μας;
Είναι φανερό, ότι ο Υπουργός «Υγείας» και η Κυβέρνησή του, όπως και η Τρόικα, μισούν (κατά δήλωσή τους) όχι μόνο τους Κομμουνιστές, όχι μόνο τους Απεργούς, αλλά και την Ανθρώπινη Κοινωνία. Απεχθάνονται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτό της ελεύθερης πρόσβασης στη Δημόσια Υγεία. Και θέλουν να τα καταργήσουν, βάζοντας παντού μέσα στα Νοσοκομεία, τους ιδιώτες για να κερδοσκοπούν σε βάρος των εργαζομένων και των ασθενών.
Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Όλοι μαζί, να παλέψουμε για το δικαίωμά μας σε δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.
Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ σε Συγκέντρωση στην (κάτω) πύλη του Νοσοκομείου, την Τρίτη, 8/04, 9πμ.
Σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση του Ασκληπιείου, για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας που δημιουργεί η διαθεσιμότητα των οδηγών μας, έχει ζητήσει ήδη από το ΕΚΕΠΥ αναστολή της εισαγωγής χρόνιων ασθενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.