Κυριακή, Απριλίου 13, 2014

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφία

Κυριακή του Θωμά ξεκινά η υδρόλυση των χημικών στη Μεσόγειο
«Στο μέσον της τουριστικής περιόδου το πλοίο CapeRay θα πραγματοποιήσει επιχείρηση καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας με υδρόλυση στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου κοντά στα θαλάσσια ύδατα της Κρήτης, της Μάλτας και της Ιταλίας.


Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση δεν αντέδρασε με την δικαιολογία ότι θα γίνει σε διεθνή ύδατα πράγμα όμως που δεν ισχύει γιατί εάν υπάρχει θέμα εθνικής κυριαρχίας απαγορεύονται τέτοιου είδους ενέργειες. Την λύση όμως θα την δώσει ο λαός. Θα βγεί στα ανοιχτά με καράβια και θα τους σταματήσει» υπογράμμισε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης μέλος της πολυμελούςς Κρητικής αντιπροσωπίας της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά της Εξουδετέρωσης των Χημικών Όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.
Ακόμη τόνισε «την Κυριακή του Θωμά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αρχίσει η υδρόλυση αλλά εμείς δεν θα τους αφήσουμε να φθάσουν στον προορισμό τους.»
 Στην συνέχεια το μέλος της Παγκρήτιας Επιτροπής Κατερίνα Φουράκη υπογράμμισε «από το συντονιστικό των Χανίων ανακαλύψαμε πριν τρείς μήνες το θέμα με την καταστροφή των χημικών  όπλων της Συρίας με υδρόλυση.  Στον αγώνα μας μέχρι τώρα μας έχουν συμπαρασταθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΕΛ.  Σήμερα Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 καταθέσαμε στον Άρειο Πάγο αγωγή για να σταματήσουμε την καταστροφή της Μεοσγείου. Η λεκάνη της Μεσογείου είναι απαγορευμένη περιοχή για τέτοιου είδους ενέργειες γιατί σε περίπτωση μόλυνσης σε όποιο δήποτε σημείο της καταστρέφεται όλη η θαλάσσια περιοχή λόγω της μορφολογίας της».
Επίσης ο ομότιμος καθηγητής των ΤΕΙ Αθήνας Ευάγγελος Πισσίας διευκρίνισε «συνεχίζουμε την διαμαρτυρία μας που άρχισε από το Αρκάδι όπου είχαν συγκεντρωθεί Κρήτες από όλες τις περιοχές του νησιού (10. 000 κρητικοί-400 θεσμικοί φορείς) και στην Αθήνα. Το εγχείρημα θα προκαλέσει υψηλό  οικολογικό κίνδυνο με την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας (αέριο μουστάρδας-σαρίν και προπαντος VX) στη θάλασσα της Μεσογείου νοτιοδυτικά της Κρήτης. Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται σε ανοιχτή θάλασσα η υδρόλυση και για αυτό τον λόγο θα το συνοδεύουν ειδικά πλοία ασθενοφόρα και ελικόπτερα.
Πρόκετιαι για τα πιο επικίνδυνα νευροπαραλυτικά χημικά όπλα.
Ως προς την αμεσότητα του κινδύνου από την παραμονή τους στη Συρία ας τα παραλάβουν και ας τα αποθηκεύσουν σε δικούς τους χώρους αλλά και σε τελευταία ανάλυση ο καλύτερος τρόπος να αποτραπεί η παραγωγή χημικών είναι οι χώρες παραγωγής να αναλαμβάνουν το κόστος και την καταστροφή τους χωρίς να λαμβάνεται υπ όψιν από το σε ποιες χώρες τα έχουν προμηθεύσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.