Σάββατο, Μαρτίου 29, 2014

«Μάχη» για το Πολυνομοσχέδιο

Οξύτατες αντιδράσεις
Εντός και εκτός Βουλής
 
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ξεκινάει το μεσημέρι του Σαββάτου η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. Κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, καλούν ο ένας μετά τον άλλο, σε συγκέντρωση την Κυριακή στο Σύνταγμα, αντιδρώντας στο περιεχόμενό του. Η κυβέρνηση επιχειρεί να συσπειρώσει τους βουλευτές της με το επιχείρημα, ότι η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενο προκειμένου να κλείσει επίσημα η τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να εγκριθεί η εκταμίευση 10 δισ. ευρώ προς ενίσχυσή του σε τρεις δόσεις, αρχής γενομένης από τον επόμενο Μάιο.

Μετά την κατάθεση το βράδυ της Παρασκευής ξεκινάει σήμερα η συζήτηση ενώ την Κυριακή, στην Ολομέλεια της Βουλής, θα γίνειη ψηφοφορία για την τελική αποδοχή του. Στο πολυνομοσχέδιο υλοποιούνται προβλέψεις του Μνημονίου 2 "για τη στήριξη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας" και τροποποιούνται διατάξεις του ιδρυτικού νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως επίσης και του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
"Πυρά" για  την επιλογή της κυβέρνησης να καταθέσει το πολυνομοσχέδιο ως κατεπείγον, αλλά και για το περιεχόμενό του, εξαπέλυσαν την Παρασκευή, τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Παράλληλα συνεχώς εκδίδοται ανακοινώσεις συνδικάτων που καλούν την Κυριακή στις 6.30μμ στο Σύνταγμα όπου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.
 
Η προγραμματισμένη για σήμερα, Σάββατο 29/3, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τις 2 το μεσημέρι, αναβάλλεται λόγω της καθυστέρησης κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου, ανακοίνωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΓΣΕΕ: Λαιμητόμος το πολυνομοσχέδιο κυβέρνησης - τρόικας
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι: "Mε την αγωνία να ικανοποιήσει άμεσα τους δανειστές και ακολουθώντας τη γνωστή διαδικασία του τεράστιου σε έκταση νομοθετήματος με κρυφές διατάξεις, η κυβέρνηση κατέθεσε στη βουλή ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο που στέλνει στη γκιλοτίνα εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Με απαράδεκτες και καταστροφικές ρυθμίσεις που εντέχνως, κατά τη συνήθη τακτική της, κρύβει μέσα σε άρθρα του πολυνομοσχεδίου, καταργεί στην ουσία κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας από το ήδη στραπατσαρισμένο κοινωνικό κράτος.
Η Κυβέρνηση, σε ρόλο «καταστροφέα», υιοθετώντας το δόγμα των «προληπτικών» μέτρων (κατάργηση τριετιών μετά το 2017) και με τη λογική του YES MAN προς την τρόικα, καταργεί μεταξύ άλλων χωρίς ίχνος δικαίου, τις παροχές μητρότητας, το οικογενειακό επίδομα, οδηγεί τους ήδη κουτσουρεμένους μισθούς να γίνουν ψίχουλα μέσα από την κατάργηση των τριετιών, μειώνει ακόμη περισσότερο τις ήδη πενιχρές συντάξεις, δίνει τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία , δίνει στην προσωρινή απασχόληση μόνιμο χαραχτήρα, συρρικνώνει κάθε επαγγελματικό κλάδο στη χώρα.
Τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές. H ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό παρών στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Κυριακή στο Σύνταγμα".

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.