Σάββατο, Μαρτίου 29, 2014

Θ. Παφίλης: «Γυρίστε τους την πλάτη»

Παφίλης Θανάσης

Κριτική στα προγράμματα που παρουσίασαν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Κουμουτσάκος & Δούρου

Η δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ήταν η ακόλουθη:
 "Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη στους υποψήφιους των κομμάτων του ευρωμονόδρομου στη Περιφέρεια Αττικής. Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα το καινούργιο, το ριζοσπαστικό, το φιλολαϊκό.
Η παρουσίαση του προγράμματος του κ. Κουμουτσάκου επιβεβαιώνει ότι είναι υποψήφιος των μονοπωλίων. Κάθε πρότασή του υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, υποτάσσεται στη στρατηγική της ΕΕ, που σαρώνει εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Υπερασπίζεται την ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρήσεων και οδηγεί στην οδυνηρή όξυνση των λαϊκών προβλημάτων.
Για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχιας υπόσχεται δίκτυα υποστήριξης, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι αυτή η ανάπτυξη θα είναι για τους λίγους. Αυτή την αίγλη προτείνει στο λαό της Αττικής. Δεσμεύεται για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής στην Τοπική Διοίκηση μέσα από τις ΣΔΙΤ, παραδίδοντας κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές στα μονοπώλια, όπως και να θυσιάσει στο βωμό του κέρδους, πολιτιστικά μνημεία, παραλίες και εναπομείναντες δημόσιους χώρους πρασίνου της Αττικής.
Αντίστοιχα η κ. Δούρου παρουσιάζοντας τις θέσεις της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον, μεσούσης της καπιταλιστικής κρίσης, δε διαφέρει σε τίποτα απ' όσα επαγγέλλονται τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Χρησιμοποιεί επιλεκτικά αλιεύματα από «κλισέ» διατυπώσεις κοινοτικών εγγράφων.
Προβάλλει ένα μοντέλο οργάνωσης που αντιμετωπίζει το περιβάλλον της Αττικής ως πεδίο κερδοφόρας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Και ξεπερνά κάθε όριο υποκρισίας όταν διαβεβαιώνει ότι τέτοιου είδους ανάπτυξη «διανέμει την παραγόμενη αξία στο σύνολο του πληθυσμού».
Ο λαός να δυναμώσει τη φιλολαϊκή διέξοδο και προοπτική ψηφίζοντας τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Αττικής και στους Δήμους".
Πηγή:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.