Σάββατο, Μαρτίου 29, 2014

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χατζηδάκης ετοιμάζει αλλαγές της τελευταίας στιγμής που θα άρουν τις ενστάσεις των βουλευτών

 «Αντάρτικο» βουλευτών για το γάλα - Αλλαγές της τελευταίας στιγμής ετοιμάζει ο Χατζηδάκης

Μωραΐτης, Κασσής, Σηφουνάκης: Δεν ψηφίζουμε τις ρυθμίσεις για το γάλα, αν δεν διορθωθεί η ρύθμιση


«Αντάρτικο» βουλευτών για το γάλα

Σε οριακό σημείο βρίσκεται πλέον η κυβερνητική συνοχή ένα 24ωρο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου καθώς ήδη τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν στην επιτροπή της Βουλής ότι θα καταψηφίσουν το πρώτο άρθρο που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για το γάλα εάν η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δεν προχωρήσει άμεσα σε διορθώσεις.

Πάντως, την ιδια ώρα ο κ. Κωστής Χατζηδάκης έχει παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τους επικεφαλείς των ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη προκειμένου να βρεθεί λύση. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αναμένεται να κατατεθούν εντός των επόμενων ωρών διορθώσεις που θα άρουν τις ενστάσεις των βουλευτών.

Ενστάσεις που εκφράστηκαν κυρίως από τον κ. Θάνο Μωραΐτη που είπε ότι «αυτό που έφερε η κυβέρνηση για το γάλα να το πάρει πίσω γιατί δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε», τον κ. Μιχάλη Κασσή που ξεκαθάρισε ότι «Εάν δεν κατατεθεί η πρόταση Τσαυτάρη για το γάλα να είστε σίγουροι ότι δεν θα το ψηφίσω» αλλά και του κ. Νίκου Σηφουνάκη που σημείωσε ότι δεν υποχωρεί από όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ ηγεσίας υπουργείου Ανάπτυξης και αυτής του Αγροτικής Ανάπτυξης.
Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Ιορδάνης Τζαμτής είπε ότι «δεν είναι ο κτηνοτρόφος αυτός που επιβαρύνει την τιμή του γάλακτος. Πρέπει να νομοθετήσουμε τις καθαρές τιμές στα σούπερ μάρκετ. Επίσης, πρέπει πάση θυσία να οριστεί χρονικό περιθώριο στην διάρκεια ζωής του γάλακτος. Να αλλάξει η ρύθμιση» ενώ ζήτησε αλλαγές και στις ρυθμίσεις που αφορούν τα φωτοβολταίκά
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.