Δευτέρα, Μαρτίου 31, 2014

Ανατριχίλα

 
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ πρώην βουλευτή, πρ. ευρωβουλευτή και πρ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Η μνημονιακή κυβέρνηση κλονίζεται και γι’ αυτό αποθρασύνεται. Ο Βενιζέλος είναι ήδη ανύπαρκτος και ο Σαμαράς κορυφώνει στο έπακρο τη μεγαλομανία του, ψευδόμενος ασυστόλως και αδυνατώντας να κρύψει τον ολοφάνερο ΠΑΝΙΚΟ του. Μεταφέρω κατά λέξη και με τις ενδεικτικές υπογραμμίσεις την πρόσκληση που απέστειλε «εκ μέρους της κυβέρνησης» με την ευκαιρία της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. Μιας παρέλασης ενώπιον αποκλειστικά των ημετέρων, απαγορεύοντας αρρήτως να την παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς ο εχθρός-λαός. (Τονίζω ότι επρόκειτο για πρόσκληση, όχι για δήλωση). Απολαύστε την!


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2014. Η Ελληνική Δημοκρατία έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό κύκλο και μόνο για όσους διαθέτουν την ειδική αυτή πρόσκληση.

Αυτή τη χρονιά γιορτάζουμε, εκτός από την επανάσταση του 1821, την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και φυσικά την έξοδο από το Μνημόνιο και την επιστροφή στις αγορές εντός του 2014.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Εκ μέρους της κυβέρνησης

Α. Σαμαράς

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σ’ αυτήν την πρόσκληση; Ας αρχίσουμε από την υπογραφή: «Α. Σαμαράς». Πρόκειται για τη μεγαλομανία του να ηχεί βροντερά μόνο το ΕΠΙΘΕΤΟ. Όπως λέμε π.χ. Νίτσε, Μπρεχτ ή Λόρκα. Προσωπικότητες, δηλαδή, αναμφισβήτητου κύρους. Ακόμα και ο Χίτλερ, όταν δεν έγραφε κάτω από διαταγές του «Ο Φύρερ», υπέγραφε ως «Αδόλφος Χίτλερ» και ποτέ ως «Α. Χίτλερ».

Πάμε στην προηγούμενη ζουμερή παράγραφο όπου υποβαθμίζεται η «επανάσταση του 1821» και δεσπόζουν τα φληναφήματα περί «πρωτογενούς πλεονάσματος», «εξόδου από το Μνημόνιο» (!) και «επιστροφής στις αγορές». Επισημαίνω ότι ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δεν αναφέρεται ότι στις 25 Μαρτίου εορτάζεται ΚΑΙ ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Ερώτημα: Ο… θεοσεβούμενος Σαμαράς την πάτησε; Απάντηση: Όχι. Συνειδητή ήταν η παράλειψη για να εξάρει τα τρία, σφόδρα αμφισβητούμενα από τους πλείστους Έλληνες, «κατορθώματά του»!

Η αρχή της πρόσκλησης, τέλος, τονίζει την ΤΥΠΙΚΗ πλέον ύπαρξη στην Ελλάδα «Ελληνικής Δημοκρατίας» –όλοι βιώνουμε ότι ΔΕΝ διαθέτουμε Δημοκρατία, αφού δεν είναι ελληνική αλλά γερμανική– και επιβεβαιώνει με τη διατύπωση σε «κλειστό κύκλο» τον εξοβελισμό του λαού από την εορταστική εκδήλωση.

Ανατριχίλα. Ανατριχίλα και αποτροπιασμός. Όχι μόνο για τη σχολιασθείσα περιβόητη πρόσκληση. Βρίθουν οι καταδικαστικές αποφάσεις της μνημονιακής κυβέρνησης εναντίον των πολιτών της χώρας μας. Αποφάσεις μάλιστα, ορισμένες από τις οποίες ανακαλούνται από τους… αλάθητους κυβερνητικούς φωστήρες με την ουρά υπό τα σκέλη. (Βλέπε την απόφαση για την απόσυρση της πρότασης για τα ταξί).

Αν συνεχιστεί αυτή η ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΕΞΟΔΗ πολιτική, το κυβερνών σκάφος θα καταποντιστεί αύτανδρον. Κανένας δεν περιμένει τη σωτηρία από τους τοκογλύφους δανειστές μας ούτε από το σκυλολόι των… ανιδιοτελών «συμμάχων» μας. Γύπες είναι αυτοί με σουβλερά και δηλητηριώδη δόντια.

Μοναδική λύση –«Μονόδρομος» για να χρησιμοποιήσω την ίδια κατά κόρον διαλαληθείσα λέξη με την εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση– είναι η κατάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις που θα τον στηρίξουν. Γι’ αυτό έχουν λυσσάξει κυριολεκτικά να επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ με κάθε θεμιτό και κυρίως αθέμιτο τρόπο. Ακόμα και με χυδαίες ύβρεις. Πρόσφατο παράδειγμα η (και δημοσιογράφος) βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, προσωπική μου φίλη όταν αρθρογραφούσα στον «Ριζοσπάστη της Κυριακής» και ψήφιζα κι εγώ ΚΚΕ.

Ιδού τι εξέμεσε η πρώην φίλη: Αποκάλεσε σε τηλεοπτική εκπομπή τον Τσίπρα «τσογλάν μπόι». Τον είπε επίσης «δεξιούρα του κερατά». Δεν της άρκεσαν, όμως, μόνο αυτά. Και πρόσθεσε και τη φράση «δεν… ολιγωρεί (!) προ ουδενός». Και εξευτελίστηκε. Διότι η από τηλεοράσεως παραδίδουσα γλωσσικά μαθήματα, άλλοτε, απέδειξε ότι αγνοεί τη σημασία του ρήματος «ολιγωρώ». Η σωστή διατύπωση της φράσης θα έπρεπε να είναι: «Δεν ορρωδεί προ ουδενός». Το να αναφερθώ λεπτομερειακά στις δριμύτατες επιθέσεις των ΠΑΣΟΚων και των Νεοδημοκρατών εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ περιττεύει, καθότι πασίγνωστες. Σημειώνω μόνο τη λέξη «εκτσογλανισμός» που εισήγαγε στο λεξιλόγιό μας ο στωμύλος Βενιζέλος, ο οποίος προφανώς ενέπνευσε και την Κανέλλη για το «τσογλάν μπόι».

Οι εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου πλησιάζουν επικίνδυνα για τους κρατούντες. Και τότε θα κάτσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.


ΥΓ.: Ο Αντ. Σαμαράς ετοιμάζεται να μετονομάσει τη Νέα Δημοκρατία σε… «Νέα Ελλάδα»! Εάν το πράξει, θα ξεκαρδιστεί στα γέλια ο κάθε πικραμένος. 





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.