Σάββατο, Μαρτίου 29, 2014

Συμφώνησαν σε νέα ρύθμιση για το γάλα μετά τις αντιδράσεις βουλευτών

 newego_LARGE_t_1101_54224545
Σε νέα ρύθμιση για το γάλα συμφώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ύστερα από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αποδέχθηκε αλλαγές προκειμένου να μην καταψηφίζουν ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Τις τελευταίες ώρες υπήρξαν πολλές συνεννοήσεις συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου με το Μαξίμου, αλλά και με τον υπουργό Ανάπτυξης.
Στην περισσότερο ολοκληρωμένη διάταξη θα υπάρχει σαφέστερος προσδιορισμός για την επεξεργασία του παστεριωμένου γάλακτος και ανώτατη διάρκεια ζωής οι επτά ημέρες.
Θα περιλαμβάνεται ακόμη και η διατύπωση που είχε ζητήσει (και προσθέσει χειρόγραφα στο αρχικό κείμενο) ο παραιτηθείς αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, με την οποία συμφωνεί και ο υπουργός Θανάσης Τσαυτάρης.
Έτσι θα αναφέρεται ότι «η διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα γίνεται με ευθύνη του παρασκευαστή μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων παρά τις προβλέψεις του κοινοτικού δικαίου».
Από το ΠΑΣΟΚ διαρρέεται ότι ικανοποιείται με τη διατύπωση αυτή ο Βουλευτής του Μιχάλης Κασσής που είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.