Παρασκευή, Μαρτίου 28, 2014

Αλέξης Μητρόπουλος:Σε «εργασιακό Νταχάου» μετατρέπουν την Ελλάδα

 
Σε «εργασιακό Νταχάου» μετατρέπουν την Ελλάδα οι ρυθμίσεις που αφορούν τα εργασιακά στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, σημειώνει ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, Τονίζει επίσης ότι το σύνολο του νομοσχεδίου, που έρχεται μετά τη συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας, αποτελεί ουσιαστικά νέο μνημόνιο.


«Κυβέρνηση και τρόικα προωθούν τον πιο ακραίο, επιθετικό, αναχρονιστικό νεοφιλελευθερισμό στη Διοίκηση και τις εργασιακές σχέσεις. Δημιουργούν ένα κράτος- παρία (rogue) με τον βίαιο ακρωτηριασμό του, την κατάργηση των βασικών κοινωνικών υποδομών και την παράδοση πολλών κρίσιμων κρατικών λειτουργιών στο ιδιωτικό νομαδικό κεφάλαιο», αναφέρει ο Αλ. Μητρόπουλος.
Όπως επισημαίνει,, στον τομέα των εργασιακών σχέσεων ολοκληρώνεται η επίθεση που δεν έχει προηγούμενο στον πλανήτη,  «αφού το νέο μνημόνιο:
-Επιβάλλει το σύστημα του καθαρού κατώτατου μισθού («single minimum wage system») χωρίς προσαυξήσεις και επιδόματα λόγω σπουδών, οικογένειας, προϋπηρεσίας κ.ά.
-Καταργεί την παραδοσιακή διμερή εργασιακή σχέση (εργοδότης-εργαζόμενος) και τη μετατρέπει σε τριμερή (εργοδότης-Εταιρία Ενοικίασης (ΕΠΑ)-εργαζόμενος), στα πλαίσια της οποίας ο εργαζόμενος ουδέποτε θα δημιουργεί δικαιώματα.
-Μειώνει στο μισό τις επικουρικές συντάξεις προαναγγέλλοντας την κατάργησή τους και εφαρμόζοντας τη «ρήτρα θανάτου» (άρθρο 42 ν.4052/2012*) και άλλες απάνθρωπες αρχές για σύγχρονο ευρωπαϊκό σύστημα συντάξεων.
-Καταργεί ασφαλιστικές εισφορές στα πλαίσια της εξίσωσης μισθών και εισφορών με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία (ν. 4046/2012, σελ. 713) στερώντας πολύτιμους κοινωνικούς πόρους από τα Ταμεία σε μία περίοδο προϊούσας κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος με επιλογή δανειστών και κυβέρνησης.
-Καταργεί επιδόματα δεκαετιών (γάμου, τέκνων, μητρότητας, στράτευσης κατάρτισης κ.ά.) που στήριζαν οικονομικά τα μέλη των πιο φτωχών οικογενειών».
  Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε σχολιασμό, αρκεί να μην είναι απρεπής. Τα αισχρόλογα θα διαγράφονται άμεσα.